Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Купити національні імпортні квоти озоноруйнуючих речовин можна на електронному аукціоні

26 квітня 2018, 17:31
233
0
Реклама

Чинний пілотний проект щодо розподілу часток щорічної національної квоти на імпорт озоноруйнівних речовин через електронні аукціони в уряді визнали успішним. Про це свідчить те, що 25 квітня було прийняте рішення продовжити його до кінця року.
Передбачається, що це мінімізує корупційні ризики при розподілі квоти, а також забезпечить належне виконання міжнародних зобов'язань з Монреальського протоколу про речовини, що руйнують озоновий шар. З переліками озоноруйнуючих речовин, про які йдеться, можна ознайомитися в додатку до протоколу.
Таким чином, господарюючі суб'єкти і далі зможуть в режимі електронних торгів придбати частки національної квоти по кінцевій вартості лотів, що формується відповідно до пропозицій учасників без встановлення її мінімальної суми.
Нагадаємо, 7 березня Мінприроди винесло на громадське обговорення законопроект «Про озоноруйнівні речовини і фторовані парникові гази» (після доопрацювання початкового тексту документа). Законопроект передбачає встановлення основних галузевих вимог, визначення процедури виведення з обігу контрольованих речовин і товарів, що їх містять, регулювання імпорту, експорту контрольованих речовин, а також поводження з відповідними відходами, тощо. Детальніше про це див. «Оприлюднено новий законопроект про захист озонового шару».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини