Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Київрада готується узаконити заборону нічного продажу алкоголю

25 квітня 2018, 14:32
180
0
Реклама

Незабаром столична влада вчергове спробує обмежити продаж алкоголю: 25 квітня народний депутат і радник київського мера Дмитро Білоцерковець повідомив про підготовку Київрадою проекту такого рішення. За його словами, раніше такі обмеження фактично вважалися рекомендаціями, оскільки не було відповідальності за їх порушення. Але навіть таку рекомендацію постійно оскаржували в судах виробники алкоголю і реалізатори.
Однак із набуттям чинності 25 квітня Закону № 2376-VIII сільські, селищні та міські ради зможуть вести більш жорстку політику в цьому напрямку. Згідно з цим законом, вони зможуть самостійно визначати години, коли торговим точкам заборонено продавати пиво (крім безалкогольного), алкогольні, слабоалкогольні напої та столові вина (обмеження не поширюється на ресторанний бізнес). Підприємцям, які порушили таку заборону, загрожує штраф від 30 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
За словами Дмитра Білоцерківця, зараз Київрада має намір вже остаточно обмежити нічний продаж алкоголю в капітальних магазинах, на заправках і в мережевих торгових центрах - вже є проект відповідного рішення, який днями буде зареєстрований. При цьому цілком можливо, що санкції за порушення заборони надалі посилюватимуться, оскільки грошовий штраф не так лякає порушників, як ймовірність позбавлення ліцензії. Депутат вважає, що місцевим фіскальним органам потрібно дати право анулювати ліцензії на продаж алкоголю в разі недотримання рішень місцевих рад.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини