Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Готель сам собі зможе присвоїти «зірки»

24 квітня 2018, 08:01
202
0
Реклама

У Верховній Раді зареєстровано законопроект № 8317 від 20.04.2018, який передбачає внесення істотних змін до Закону «Про туризм.

Основний акцент автори нововведень зробили на стимулювання розвитку внутрішнього і в'їзного туризму. Також значно розширюються норми, що регулюють механізм фінансового забезпечення туроператорів. Зокрема, запропоновано встановити розмір такого забезпечення на рівні 10% від загальної вартості послуг виїзного туризму, наданих оператором за попередній рік. Термін дії - не більше трьох років. Для новоствореного підприємства розмір гарантії встановлено у розмірі 50 тис. євро. Контроль ліквідності фінзабезпечення пропонують покласти на Кабмін, який не рідше одного разу на рік проводитиме відповідний моніторинг.Для обліку учасників туристичного ринку запропоновано сформувати відповідний Реєстр. У відкритому доступі можна буде знайти інформацію про наявність права на надання послуг і результати минулих перевірок. Сюди ж вноситимуться дані про екскурсоводів, і на підставі цього будуть надаватися дозволи встановленої форми. Саме цей документ буде надавати право проводити туристичний супровід.

Запропоновано спростити процедуру привласнення «зірок» об'єктам туристичної інфраструктури - це зможе зробити керівник самостійно, внісши відповідну інформацію в Реєстр. Але у разі, якщо буде виявлено невідповідність, її необхідно буде усунути впродовж 30 днів. При повторній перевірці і не усунених порушеннях передбачений штраф у розмірі 1000 НМДГ.

Крім того, в законопроекті з'явився перелік підстав для анулювання ліцензії, серед яких ненадання статистичної звітності і користування послугами суб'єктів, не внесених в Реєстр.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини