Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати планують встановити вимоги до органічної продукції

20 квітня 2018, 11:36
184
0
Реклама

19 квітня Верховна Рада ухвалила за основу законопроект «Про основні принципи і вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції». У ньому містяться вимоги до товарів цієї категорії, а саме: харчових продуктів, кормів, продуктів виноробства, рослинництва, тваринництва, грибоводства, а також аквакультур і морських водоростей. Регламентується процедура їх сертифікації і перелік речовин, що використовуються для виробництва, їх гранично допустима кількість.

Згідно з проектом, органічне виробництво і оборот підлягатимуть обов'язковій сертифікації. При цьому контролюючий орган щорічно проводитиме виїзні перевірки. Виробництво або реалізацію органіки суб'єкти господарювання зможуть почати після укладення договору з організацією, у якої будуть повноваження для проведення сертифікації, а сам сертифікат діятиме 15 місяців.

Також розроблені положення про зберігання, транспортування, маркіровку і реалізацію, умови імпорту і експорту відповідної продукції.

Крім того, в Кодекс про адміністративні правопорушення додана стаття, яка встановлює відповідальність за реалізацію продукції з маркуванням «органічна» без відповідного сертифікату. Розмір штрафу встановлений на рівні від 20 до 100 НМДГ, він буде наклпдатися на посадовців або власників підприємств.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини