Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Невеликі садові і сільськогосподарські «самобудови» можна ввести в експлуатацію за спрощеною процедурою

20 квітня 2018, 10:34
275
0
Реклама

20 квітня набула чинності будівельна амністія для окремих видів будівель, що належать до об'єктів з незначними наслідками (СС1). Це стосується:
- побудованих в період з 5 серпня 1992 р. до 9 квітня 2015 р. індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків загальною площею до 300 кв. м і господарських (присадибних) будівель і споруд загальною площею до 300 кв. м;
- побудованих до 12 березня 2011 р. будівель і споруд сільгосппризначення.
Відтепер дозволено на безстроковій основі прийняття в експлуатацію таких об'єктів будівництва, споруджених без дозволу на виконання будівельних робіт. Але умовою амністії є те, що такі об'єкти мають бути зведені на земельній ділянці відповідного цільового призначення.
Для прийняття в експлуатацію таких «самобудів» власникам (користувачам) земельних ділянок, на яких вони розміщені, потрібно подати заяву органу державного архітектурно-будівельного контролю. ДАБК повинен безоплатно протягом 10 робочих днів за результатами технічного обстеження прийняти будівлю в експлуатацію.
Така процедура передбачена Законом від 22.03.2018 № 2363-VIII «Про внесення зміни до пункту 9 розділу V «Прикінцеві положення» Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» щодо продовження терміну прийому в експлуатацію об'єктів будівництва, побудованих без дозволу на виконання будівельних робіт», що набрав чинності 20 квітня.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини