Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відбір фільмів для прокату може отримати ринковий механізм

13 квітня 2018, 08:01
244
0
Реклама

11 квітня у Верховній Раді зареєстровано законопроект № 8263 «Про внесення змін до деяких законів України щодо скасуваня державних посвідчень на право розповсюдження і демонстрування фільмів і зміни умов розповсюдження фільмів та іншої аудіовізуальної продукції».

Автори документу пропонують лібералізувати сферу, відмінивши необхідність отримання свідоцтва в Держагентстві з питань кіно. На сьогодні, його наявність - це необхідна умова для демонстрації фільму в кінотеатрі або на телебаченні. Але така процедура містить ознаки цензури, що суперечить національним і міжнародним правовим нормам. Новий порядок передбачає, що з'являться критерії, керуючись якими, суб'єкти господарювання самі вирішуватимуть, чи демонструвати конкретний аудіовізуальний продукт. Якщо ж вони порушать правила, задані цими критеріями, то послідує покарання у вигляді штрафу.

Одночасно в законодавство вводяться і деталізуються поняття «фільм країни-агресора» і «аудіовізуальний твір країни-агресора», демонстрація яких однозначно забороняється.

Законопроект № 8263 вносить відповідні зміни в Закон «Про кінематографію» та Закон «Про телебачення і радіомовлення».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини