Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд обіцяє допомогти промисловцям в підготовці кваліфікованого персоналу

12 квітня 2018, 10:14
179
0
Реклама

Уряд обіцяє вирішити проблему кадрового дефіциту технічних спеціальностей за рахунок створення мережі навчально-практичних центрів на базі професійно-технічних навчальних закладів. На поточний рік заплановано створення 50 таких центрів з підготовки фахівців, яких найбільш гостро потребує ринок праці.
Крім того, 11 квітня Кабмін схвалив законопроект, який передбачає впровадження регіонального замовлення на робітничі кадри. Згідно з документом, регіональне замовлення формують обласні та Київська міська держадміністрації за погодженням з регіональними радами професійно-технічної освіти. Такі ради вже створені при всіх органах місцевого самоврядування. Головним документом, на основі якого формується замовлення, виступає середньостроковий прогноз потреби у кваліфікованих робітниках та молодших спеціалістах на ринку праці. Потім замовник укладає з виконавцем регіонального замовлення (закладом профосвіти) контракт, в якому визначаються економічні і правові зобов'язання сторін. В результаті виконавець отримує певну кількість місць регіонального замовлення.
Також заступник міністра освіти Павло Хобзей повідомив про те, що восени 2017 року було проведено спільний з роботодавцями моніторинг з метою встановлення найбільш потрібних для ринку праці та економіки професій. В результаті були виділені такі спеціальності, як слюсар-ремонтник, електрогазозварник, електромонтер, тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва, токар, фрезерувальник, наладчик верстатів і маніпуляторів з програмним керуванням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини