Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фіскальна служба представила перші результати впровадження механізму розстрочки ПДВ при імпорті обладнання

5 квітня 2018, 14:04
229
0
Реклама

ДФС повідомила першу статистику практики надання розстрочки по сплаті ПДВ при імпорті обладнання для власного виробництва. З моменту набуття чинності Порядку № 85 від 07.02.2018, з цього питання було прийнято п'ять позитивних рішень на загальну суму 383 тис. євро і 624 тис. дол. США.

Як відмічають у ДФС, усього було розглянуто 17 заяв, 12 з яких були відхилені унаслідок недотримання умов, передбачених Порядком. Зокрема, не всі організації доклали зусиль і зібрали повний комплект документів, вказали інформацію про предмет і суму контракту. Відповідно, контролери не можуть перевірити вартість товару і визначити, чи потрапляє товар в перелік, по якому можлива розстрочка. У деяких заявників був непогашений податковий борг і помилки в розрахунку сум ПДВ в заяві (сума розстрочки податку не відповідає вказаній вартості устаткування). На сьогодні на розгляді митниці знаходиться ще сім заяв.

Нагадаємо, Порядок надання розстрочки сплати ПДВ та застосування забезпечення виконання зобов'язань під час ввезення на митну територію України обладнання для власного виробництва на території України набув чинності 21 лютого. Раніше ми вже писали про труднощі, що виникли при підготовці цього документу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини