Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

До уваги забудовників: в житлових будинках можна буде проектувати вбудовані дитячі садки

5 квітня 2018, 12:10
395
0
Реклама

5 квітня заступник міністра регіонального розвитку та ЖКГ Лев Парцхаладзе під час презентації масштабних змін ДБН повідомив про прийдешню можливість розміщення в житлових будинках вбудовано-прибудованих і вбудованих дошкільних навчальних закладів. Але, це буде дозволятися лише в разі неможливості проектування дитячих садків в окремих будівлях.
На таку лібералізацію в Мінрегіоні зважилися в зв'язку з існуючою диспропорцією між житловим будівництвом і соціальною інфраструктурою. Простіше кажучи - дефіцитом дитячих садків, які часом просто ніде розмістити у вигляді окремої будівлі.
Нові ДБН, які обіцяють затвердити найближчим часом, передбачають можливість розміщення дошкільних навчальних закладів у вигляді:
- вбудованих приміщень груп короткочасного (до 4-х годин) перебування дітей дошкільного віку на перших-других поверхах житлових будинків;
- вбудованих ясел, ясел-садків, дитячих садів місткістю до 80 місць;
- вбудовано-прибудованих дошкільних навчальних закладів загального розвитку місткістю до 120 місць;
- прибудованих до глухих торців житлових будинків дошкільних навчальних закладів загального розвитку місткістю до 160 місць.
При розміщенні таких дитсадків повинні обов'язково враховуватися необхідні пожежні вимоги, а також відповідні ДБН щодо житлових будинків. Крім того, земельна ділянка такого навчального закладу має бути відділеною парканом і зеленими насадженнями від прибудинкової території житлового будинку. Організація та озеленення групових майданчиків, інсоляція і освітленість приміщень дитячого садка повинні відповідати вимогам ДБН щодо захисту територій і будинків від шуму і вимогам Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини