Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Для запуску вільної торгівлі з Ізраїлем вже все готово

29 березня 2018, 08:21
173
0
Реклама

28 березня Володимир Гройсман повідомив, що Україна завершила трирічні переговори з Ізраїлем щодо угоди про зону вільної торгівлі. Прем'єр-міністр пообіцяв, що найближчим часом будуть сформовані умови для підписання договору.
Торговий представник України, заступник міністра економічного розвитку Наталія Микольська уточнила, що угода передбачає негайне відкриття ринку Ізраїлю на 80% для промислової продукції. Йдеться про безмитні поставки. Всі ж інші позиції з промисловості будуть поступово лібералізовані, але виняток становитиме ювелірна продукція з обох сторін.
Також Наталія Микольська відзначила, що з аграрної продукції негайне скасування митних зборів буде для певних видів товарів, для інших же - поступове.
Ізраїлю вигідний режим вільної торгівлі відкриттям на 70% українського промислового ринку та скасуванням мита для низки видів сільськогосподарської продукції. Серед іншого, від України очікується і часткове зниження мита на окремі сезонні товари.
Крім того, угода має дати зелене світло для кооперації українських та ізраїльських підприємств у сфері високих технологій, IT і комунікацій, інжинірингу, виробництва високотехнологічного сільськогосподарського та переробного обладнання для харчової промисловості.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини