Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Операторам телекомунікацій буде простіше потрапити до будинків

27 березня 2018, 14:34
204
0
Реклама

Для отримання доступу, замовнику потрібно буде звернутися до власника об'єкту із запитом, в якому вказується майбутнє місце розміщення пристроїв. Власник приймає рішення про видачу техумов, які замовник отримує після внесення оплати. Далі, на підставі техумов, розробляється проектна документація, яку не треба погоджувати з держорганами, а тільки з власником. І тільки після цього укладається договір про доступ до об'єкту інфраструктури. Слід зазначити, що розмір плати за отримання доступу буде розраховуватись згідно з методикою, затвердженою Мінрегіоном.

В порядку наведені вийняткові підстави, згідно яких власник може відмовити в наданні техумов і укладенні договору, а також порядок і умови його розірвання.

Документ був розроблений на виконання норм Закону № 1834 «Про доступ до об'єктів будівництва, транспорту, електроенергетики з метою розвитку телекомунікаційних мереж». Очікується, що завдяки єдиним Правилам, відносини між виконавцями робіт і власниками об'єктів будівництва будуть, нарешті, врегульовані.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини