Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держрегуляторна служба проти посилення контролю єдинників

26 березня 2018, 08:33
174
0
Реклама

Держрегуляторна служба не підтримала законопроект № 7142 про внесення змін до законодавства щодо заходів по детінізації обігу товарів і послуг. Його автори хочуть внести правки в норми Податкового кодексу, які регулюють діяльність спрощенців. Крім того, запропоновано посилити контроль бізнесу у сфері продажів технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, лікарських засобів, ювелірних виробів і підакцизних товарів. Також автори вважають, що прийняття проекту усуне можливі зловживання при перепродажі таких товарів між спрощенцями.

ДРС стверджує, що ця ініціатива негативно позначиться на представниках мікробізнесу, а більше всіх постраждають такі сфери як торгівля, громадське харчування і послуги. По-перше, розшириться сфера застосування РРО, ускладниться облік, збільшиться кількість штрафів для підприємців. По-друге - фактично буде скасовано право на спрощену систему оподаткування для деяких видів госпдіяльності.

Крім того, ДРС не згодна, що нове законодавство допоможе зробити мікробізнес прозоріше. Для прикладу наводиться жорстка регламентація ринку алкогольної продукції, на якому тінізація складає 50-60%.

Слід зазначити, що у Мінфіну і податківців також були зауваження по цьому законопроекту, деякі з яких співпадають із зауваженнями Служби.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини