Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Невеликим виноробням спростили умови реєстрації

21 березня 2018, 12:36
269
0
Реклама

20 березня Верховна Рада ухвалила законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку виробництва терруарних вин та натуральних медових напоїв».

Прийняття документу повинно значно спростити роботу нових виноробень з невеликими обсягами виробництва вин, що походять з певної місцевості (так званих, терруарних), плодово-ягідних вин і медових напоїв. Основна умова - продукція має бути зроблена з матеріалів виключно власного виробництва і без додавання спирту.

В першу чергу, спростилися питання реєстрації. 140 дозвільних документів, необхідних для отримання ліцензії на виробництво, замінили декларацією, що підтверджує наявність відповідної матеріально-технічної бази. Крім того, більше не потрібна наявність власної лабораторії, досить укласти договір з акредитованою.

Також спрощено затвердження нових марок відповідних напоїв. Тепер це може зробити керівник підприємства на підставі висновку дегустаційних комісій : Центральної галузевої, профільної наукової установи або галузевої громадської організації.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини