Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кейс «Нової Пошти» - коментарі компанії

20 березня 2018, 08:59
481
0
Реклама

Вчора ввечері «Нова Пошта» в повідомленні на своєму сайті підтвердила інформацію про зустріч з Генпрокурором: «Юрій Луценко підтвердив, що в ході обшуків, проведених 16.03.2018 в компаніях групи, порушень виявлено не було. Вилучені під час обшуку кошти клієнтів компанії «Пост Фінанс» будуть повернуті. Юридична служба групи компаній «Нова Пошта» відповість на всі питання Генеральної прокуратури і надасть всі необхідні матеріали, що дозволить прийняти законне рішення по справі. У той же час Генеральний прокурор висловив стурбованість з приводу використання перевізників в схемах транспортування нелегальних товарів. Сторони домовилися про розробку спільного плану дій з метою не допустити можливі випадки перевезень незаконних вантажів».

Вчора ж «Українська Правда» розмістила інтерв'ю з співвласником компанії В'ячеславом Клімовим, яке він дав до зустрічі з Генпрокурором. Наведемо кілька цитат.
«Кримінальне провадження, в рамках якого проводилися ці перевірки, було відкрито 18 листопада 2017 року. З того часу жодного запиту, або якийсь інший комунікації ні з ГФС, ні Генпрокуратурою у нас не було. ... все почалося відразу з силових акцій.»
«У слідчих була постанова Печерського районного суду від 28 лютого з важкозрозумілимі для нас формулюваннями. Наскільки ми розуміємо, нас підозрюють в тому, що ми є центром конвертації ... Такі ж думки у нас виникали, коли ми бачили, як проводився обшук. Очевидно, що у нас шукали якісь гроші, кеш. Причому основна увага цієї групи було направлено саме на офіс власників.»
«У нас немає інформації про перевірки наших контрагентів. У постанові суду є інформація про компанії, які входять в нашу групу. Мова про компанії «Нова Пошта Центр», «Форпост», «Нова Пошта Інтернешнл» і фонд «Прайд». Все це наші дочірні компанії, які входять в групу. Кожна з них виконує свою функцію.»
«Фінансових первинних документів не вилучали. Тут їх немає. Та й навряд чи їх десь можна шукати, тому що компанія живе багато в чому зараз в електронним документообігу, який доступний для будь-яких правоохоронців. Для цього не потрібно проводити восьмигодинні обшуки в п'ятницю ввечері.»
«Я не вірю, точніше я сподіваюся, що це не будь-які політичні замовлення, тому що ми не є суб'єктом політичного інтересу. Ми - незалежні українські підприємці, які не входять і ніколи не входили в якісь олігархічні структури, у нас немає політичних покровителів і проплачених народних депутатів.»
«У мене немає поки ніяких версій. Проблема в тому, що в Україні ставлення до бізнесу як і раніше знаходиться на самому недружньому рівні. Бізнес як і раніше не сприймається як єдина сила, яка наповнює державний бюджет, яка виробляє продукти та послуги для українців.
Тому мені здається, що основна версія - це те, що будь-який представник правоохоронної системи будь-якого рівня, навіть самого нижнього, має інструменти і повноваження здійснювати такі дії.»

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини