Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кейс «Нової Пошти» - продовження: Прем'єр-міністр пообіцяв розібратися із законністю обшуків бізнесу

19 березня 2018, 15:56
220
0
Реклама

Прем'єр-міністр ініціював перевірку випадків обшуку бізнесу, їх законність і факти тиску з боку правоохоронців. Відповідне доручення було дане Мінюсту, Офісу бізнес-омбудсмена, Офісу підтримки інвестицій. Після цього планується проведення засідання спеціальної комісії з метою проведення аналізу виконання закону «Маски-шоу-стоп».

«Минулого тижня відбулася низка обшуків у представників українського бізнесу… Нам необхідно розібратися, що відбувається» - заявив Володимир Гройсман і пообіцяв розібратися з ситуацією впродовж декількох тижнів.

Відомий бізнесмен і у минулому банкір Олександр Деркач також висловився про те, що відбувається, у себе в фейсбук: «Подивився прес-конференцію власників «Нової Пошти» з приводу обшуків в їх офісах. Молодці, що пішли на відкриту розмову. Я не юрист і не мені оцінювати правову складову цієї справи. Я про інше. Для того, щоб розібратися, правильно компанія платить податки, чи ні, зовсім не обов'язково вивертати столи і зливні бачки в кабінетах її керівників і власників. Якщо звичайно у держави є повага до бізнесу і до людей, які ним займаються. Для цього досить в податковій, бухгалтерії підприємства і банку запросити відповідні первинні документи. Тому те, що сталося, це ті ж маски-шоу. Тільки без масок. Щоб принизити. Зробити тиск. І можливо не лише на них. Результат вийшов дещо протилежним».

Детальніше про обшуки в «Новій Пошті» ми писали раніше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини