Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін схвалив ряд заходів для поліпшення інвестиційного клімату

15 березня 2018, 11:31
160
0
Реклама

14 березня Кабмін схвалив доопрацьований законопроект № 6540 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо поліпшення інвестиційного клімату в Україні». Документ розроблений Мінекономрозвитку з урахуванням експертних побажань і спрямований, в першу чергу, на усунення зайвих бюрократичних процедур.

Також приділено увагу захисту прав міноритарних акціонерів, тобто портфельних інвесторів. У нову редакцію проекту внесли положення:

- про відповідальність зацікавлених осіб;

- про відповідальність посадових осіб АТ за збитки, заподіяні угодою із заінтересованістю, якщо мажоритарний акціонер дав на неї згоду;

- про розширення кола угод, які вважаються угодами із заінтересованістю для того, щоб вони покривали більшу кількість відносин АТ з його пов'язаними контрагентами.

Передбачено введення інституту довірчої власності: коли право власності на об'єкт зберігається за кредитором, поки позичальник не виплатить увесь кредит. Вважається, що завдяки цьому заходу, банки зможуть кредитувати бізнес і не боятися, що заставу неможливо буде стягнути.

Крім того новації передбачені для будівельної галузі. Автори пропонують відмінити пайовий внесок в розвиток інфраструктури населеного пункту. Фактично, він є податком на інвестиційну діяльність і значно збільшує витрати на адміністративні процедури у будівництві. Також можуть бути встановлені вимоги до рівня освіти осіб, які розробляють містобудівну документацію, здійснюють проектування, технагляд, експертизи, обстеження, інжинірингову діяльність. І нарешті, запропоновано спростити процедуру присвоєння будівельної адреси об'єкту і адреси закінченого будівництвом об'єкту. Тепер інвестори зможуть не чекати присвоєння поштової адреси, а вказувати в документах кадастровий номер і координати GPS.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини