Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відповідальність по сплаті ПДФО і ЄСВ хочуть перекласти на фізосіб

13 березня 2018, 15:39
242
0
Реклама

У Верховній Раді зареєстрували депутатський законопроект №8109 про внесення змін до Податкового кодексу та Закону «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування». Правки змінюють діючу систему адміністрування ПДФО і ЄСВ.

Головна мета розробки нормативного акту - сприяти формуванню податкової відповідальності громадян. Також очікується, що з прийняттям документу покращаться умови для легалізації оплати праці, збільшаться надходження ЄСВ, наповняться місцеві і державний бюджет.

Для досягнення цього пропонується перекласти відповідальність за сплату ПДФО на фізосіб. Але за бажанням, вони зможуть укласти безоплатний договір з податковим агентом, наприклад, з роботодавцем. Ставка податку зменшується до 10% і застосовується, у тому числі, до доходів, отриманих громадянами України закордоном. Щокварталу платник повинен перераховувати авансові платежі, а після закінчення року - подати декларацію і сплатити залишок розрахованої самостійно суми (усі операції - через електронний кабінет). За працедавцем залишається обов'язок подавати дані про нараховані доходи, відправляти інформацію необхідно за місцем реєстрації платника податків.

Перерахування ЕСВ також може стати обов'язком платника. Депутати пропонують понизити ставку з 22% до 15%, при цьому скасувати межу максимальної величини бази нарахування. Тобто платник сам буде визначати суму, з якої робитиме відрахування.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини