Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Обіцяно скоротити список медичних табу для водіїв

13 березня 2018, 09:01
303
0
Реклама

Міністерство охорони здоров'я повідомило про перегляд діючого переліку медичних протипоказань для керування транспортними засобами з метою приведення його у відповідність з європейськими стандартами. Розробники документа висловили переконання, що в новому переліку медичних протипоказань повинні залишитися тільки ті захворювання, які безпосередньо можуть впливати на безпеку дорожнього руху.
Чинний нині Перелік захворювань і вад, при яких особа не може бути допущена до керування відповідними транспортними засобами, окреслює широке коло медичних обмежень для водіїв існуючих категорій механічних транспортних засобів. Оновлення цього документа обумовлене необхідністю вдосконалення медичного забезпечення в сфері безпеки дорожнього руху та адаптації національного регулювання до вимог і стандартів ЄС.
Проект нового переліку підготовлений відомчим НДІ медицини транспорту та винесений на громадське обговорення. Зауваження та пропозиції до документу приймаються до 26 березня. При цьому в МОЗ підкреслили, що оприлюднений текст переліку не є остаточним і його планують істотно доопрацювати.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини