Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Визначені загальні риси майбутньої обов'язкової накопичувальної пенсійної системи

5 березня 2018, 13:43
217
0
Реклама

Комітет соціальної політики, зайнятості і пенсійного забезпечення рекомендував Верховній Раді ухвалити за основу законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування».

Документ передбачає, що другий рівень пенсійного забезпечення запрацює з 1 січня 2019 року. Будуть сформовані недержавні фонди, завдяки яким відбудеться децентралізація накопичувальної системи. У них на рахунках застрахованої особи буде акумулюватися частина обов'язкових соціальних платежів. Передбачається, що ці кошти будуть інвестуватися в економіку з метою отримання інвестиційного доходу та захисту від інфляції.

Згідно із законопроектом, усі особи, що не досягли 35 років, зобов'язані перераховувати зі свого доходу 2% з щорічним поступовим збільшенням ставки до 7%. Особи старше 35 років можуть брати участь в накопичувальній пенсійній системі на добровільних засадах. Також передбачена можливість спадкоємства накопичуваних засобів або використання їх повністю або частково самою застрахованою особою у випадку важких життєвих обставин.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини