Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

В Одесі створено підрозділ глобального припортового контролю за контейнерними перевезеннями

3 березня 2018, 13:34
246
0
Реклама

В Одеському порту почав роботу перший підрозділ припортового контролю в Україні, створений в межах Глобальної програми контролю за контейнерами (Container Control Programme, CCP). Підрозділ в складі працівників Одеської митниці і Південного регіонального управління Держприкордонслужби працюватиме на попередження контрабанди наркотиків, зброї, фальсифікованих товарів, товарів подвійного призначення, об'єктів флори і фауни та іншої злочинної діяльності.
За словами в.о. Голови ДФС Мирослава Продана, в даному випадку мова не йде про додатковий контроль. Група забезпечена всіма необхідними технічними засобами контролю, зокрема, мобільною лабораторією для експрес-аналізу хімічних і фізичних характеристик, має доступ до національних і міжнародних баз даних. Це повинно дати можливість проводити аналітичну роботу з метою вибіркового визначення контейнерів з можливим ризиком.
Підрозділ портового контролю здійснюватиме аналіз попередньої інформації, наданої морськими агентами, з урахуванням національних і міжнародних баз даних. Після цього здійснюватиметься відбір ризикових переміщень, узагальнення та аналіз наявної інформації.
На підставі отриманих відомостей буде прийматися рішення про додаткові форми митного контролю. Це може бути перевірка документів, сканування, зважування, митний огляд, залучення кінологів.
У ДФС відзначили, що Одеський порт був обраний тому, що фактично 100% контейнерів, що потрапляють на митну територію України, заходять саме через зону діяльності Одеської митниці. Митники обіцяють створення другої групи в зоні діяльності Київської митниці в аеропорту «Бориспіль» до кінця березня.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини