Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Змінені деякі умови ввезення транспортних засобів

28 лютого 2018, 09:01
220
0
Реклама

Замінивши формулювання одного з положень Закону «Про деякі питання ввезення на митну територію України та реєстрації транспортних засобів», 27 лютого депутати скасували розпорядження про необхідність наявності сертифіката відповідності екологічним стандартам автомобілів. Йдеться про ст. 2 Закону, яка тепер поширюється не на пропуск на митну територію України, а на митне оформлення зазначених в ній транспортних засобів. Однак такий сертифікат потрібно буде надати при митному оформленні для вільного обігу внутрішній митниці.
Крім того, необхідно враховувати новий митний режим ввезення автомобілів швидкої допомоги, транспортних засобів спецпризначення і пересувних медклінік (відповідних зазначеним кодам УКТЗЕД) в межах гуманітарної допомоги з метою вільного обігу. Такі автомобілі доповнили перелік винятків із загального митного режиму, визначеного Законом.
Зазначені зміни передбачені Законом на базі законопроекту № 5470-д, прийнятим з урахуванням пропозицій Комітету з питань податкової та митної політики (щодо транспортних засобів в межах гуманітарної допомоги).

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини