Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Усім абонентам мобільного зв'язку доведеться зареєструватися

27 лютого 2018, 09:01
243
0
Реклама

28 листопада 2017 р. НКРЗІ затвердила Порядок реєстрації абонентів, які отримують телекомунікаційні послуги без укладення договору в письмовій формі. Суть документа можна звести до того, що скоро в Україні вже не буде анонімних телефонних номерів мобільного зв'язку, для чого регулятор передбачив кілька шляхів реєстрації, в тому числі за допомогою електронного цифрового підпису та BankID. Детальніше про це див. «Анонімних абонентів зв'язку більше не буде».
23 лютого НКРЗІ нагадала про ці нововведення, які вже схвалив Мін'юст. Порядок набуде чинності через 9 місяців з дня його офіційного опублікування. Тобто загальна постановка на абонентський облік буде запущена орієнтовно з кінця поточного року.
Необхідність у новій процедурі реєстрації, яку регулятор постарався максимально спростити, пояснюється низкою недоліків, пов'язаних з наявністю в країні великої кількості «безіменних» номерів. Крім того, що за допомогою знеособлених мобільних номерів реалізується безліч шахрайських схем, в НКРЗІ звертають увагу на те, що без реєстрації абонент не зможе отримувати повноцінне обслуговування. Зокрема, повернення невикористаної частини коштів з особового рахунку абонента у разі відмови від передплачених телекомунікаційних послуг та в подальшому отримання послуги перенесення абонентського номера, користування персональним номером є можливим виключно за умови реєстрації абонента у оператора.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини