Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для добувних підприємств підготовлено новий регуляторний акт

22 лютого 2018, 14:09
197
0
Реклама

В Держрегуляторну службу на узгодження поступив допрацьований проект наказу Мінсоцполітики "Про затвердження Вимог до безпеки і захисту здоров'я працівників добувних підприємств з підземним і відкритим способами видобування". Необхідність в цьому документі пояснюється тим, що на сьогоднішній день відсутній комплексний нормативно-правовий акт, що регулює правила безпеки в галузі.

Не дивлячись на те, що документ новий, особливих нововведень для практиків в ньому немає. Так, роботодавець зобов'язаний організувати навчання по охороні праці і проведення медичних оглядів. Кваліфікація працівників повинна відповідати вимогам "Довідника кваліфікаційних характеристик професій. Випуск 5. Гірничодобувна промисловість" № 62, затвердженого наказом Мінпалива і енергетики 14.01.2000. Устаткування, що використовується у виробничому процесі, повинно відповідати вимогам Технічного регламенту безпеки машин № 62 від 30.01.2013. А технічне обслуговування механізмів підвищеної небезпеки необхідно проводити згідно з Порядком проведення огляду, випробування і експертного обстеження(технічної діагностики) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки № 687 від 26.05.2004.

Також врегульовані питання пожежної безпеки, організації робочих зон і аварійних шляхів, надання першої медичної допомоги, встановлені будівельні вимоги до робочих приміщень.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини