Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підготовлена нова редакція закону про поштовий зв'язок

22 лютого 2018, 09:01
202
0
Реклама

19 лютого Мінінфраструктури оприлюднило проект нової редакції Закону «Про поштовий зв'язок», підготовленої з метою адаптації національного регулювання до європейських правил внутрішнього ринку поштових послуг і поліпшення якості обслуговування.
Оновлення цього закону - один з головних заходів, передбачених Стратегією імплементації положень директив ЄС у сфері послуг поштового зв'язку та кур'єрських послуг (детальніше див. «Затверджено план реформи сфери поштових та кур'єрських послуг»). Крім того, нова редакція повинна усунути недоліки чинного регулювання, що перешкоджає розвитку галузі.
На новий закон покладаються амбітні цілі щодо розвитку ринку, стимулювання конкуренції, спрощення реєстраційних процедур для поштових операторів, захисту інтересів держави, користувачів і поштових операторів, забезпечення доступності послуг. Такі завдання планують вирішити за допомогою, зокрема, посилення галузевого держрегулювання і контролю, удосконалення правового регулювання універсальних поштових послуг (пересилання поштових корток, листів масою до 50 грамів і відправлень для сліпих), нормування облаштування інфраструктури тощо.
Зауваження та пропозиції до законопроекту можна подати до 20 березня.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини