Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінохоронздоров'я роз'яснило як автономізувати медустанови у межах медреформи

19 лютого 2018, 17:20
197
0
Реклама

Медична реформа передбачає, що з Національною службою здоров'я зможуть укладати договори і отримувати пряме бюджетне фінансування за надані послуги лише ті бюджетні заклади, які мають статус комунальних некомерційних. Така автономізація закладів первинної медичної допомоги є основним завданням реформи на перше півріччя 2018 р. У зв'язку з цим МОЗ за підтримки USAID оновив свої Методичні рекомендації з питань перетворення закладів охорони здоров'я з бюджетних установ у комунальні некомерційні підприємства.
Документ має допомогти органам місцевого самоврядування, керівникам місцевих органів управління охорони здоров'я та установ охорони здоров'я, а також депутатам місцевих рад, відповідальним за підготовку і прийняття рішень щодо зміни господарсько-правового статусу комунальних закладів охорони здоров'я. Рекомендації доступні на сайтах Кабміну і Міністерства охорони здоров'я.
Нагадаємо, 30 січня набув чинності базовий закон медичної реформи № 2168-VIII «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення». Програма державних гарантій медобслуговування населення передбачає поетапне до 2020 року визначення переліків і обсягу медпослуг і лікарських засобів, повністю оплачуваних за рахунок держбюджету. Оплата буде відбуватися згідно з тарифом для профілактики, діагностики, лікування і реабілітації в зв'язку з хворобами, травмами, отруєннями і патологічними станами, а також у зв'язку з вагітністю та пологами.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини