Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Монетизація субсидій - пошук оптимального варіанта триває

14 лютого 2018, 13:43
206
0
Реклама

13 лютого в Мінфіні відбулось засідання робочої групи за участю Міністра Олександра Данилюка та представників об'єднань співвласників багатоквартирних будинків і житлово-будівельних кооперативів, де обговорювалися подальші кроки з монетизації субсидій. Було досягнуто згоди з низки питань, але й залишилися окремі пункти дорожньої карти, за якими пошук спільного рішення продовжуватиметься. Олександр Данилюк пообіцяв внести 14 лютого на розгляд Кабміну проект змін до законодавства, які повинні зняти більшу частину спірних питань.
За результатами цієї зустрічі сторони домовилися, що буде вирішена проблемна ситуація з казначейськими рахунками, відкритими ОСББ в 2018 році для отримання пільг і субсидій. Ці рахунки будуть закриті.
Крім того, до кінця лютого буде повністю зняте питання заборгованості: борги за відшкодування пільг і субсидій за всіма внесками ОСББ за 2017 р. будуть погашені на поточні рахунки ОСББ в банках.
Також, сторони домовилися, що монетизація пільг і субсидій має бути запроваджена з січня 2018 р., з фактичною виплатою коштів громадянам з 1 квітня в разі прийняття відповідного проекту урядової постанови.
При цьому, частково неузгодженою залишилася позиція сторін щодо обсягу монетизації: представники ОСББ та ЖБК наполягають на монетизації пільг і субсидій, що нараховуються на всі внески (витрати), що сплачуються в ОСББ. Мінфін, зі свого боку, запропонував запровадити монетизацію тільки субсидій (без пільг) і лише на витрати з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, управління багатоквартирним будинком, вивезення побутового сміття та рідких нечистот.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини