Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Регулювання в сфері ветеринарії може бути істотно змінено

13 лютого 2018, 14:24
221
0
Реклама

Минагрополитики оприлюднило проект наказу «Про затвердження Порядку надання статусу офіційного ветеринарного лікаря, уповноваженого ветеринара, працівника бійні, уповноваженого на виконання обов'язків помічника державного ветеринарного інспектора, та здійснення їх діяльності». Документ був розроблений з метою реалізації норм Закону «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров'я та благополуччя тварин», який набуде чинності 4 квітня.

Документ встановлює чіткі, єдині і вичерпні вимоги для надання статусу уповноваженій особі, регулює питання організації його діяльності, проведення державного контролю. Визначаються права і обов'язки відповідних ветеринарних лікарів і працівників бійні.

Очікується, що новації істотно спростять роботу організацій галузі, оскільки зменшать кількість процедур для отримання рішення про відповідність вимогам. Залежно від виду діяльності, на підприємствах працюватимуть державні інспектори (проводитимуть періодичні перевірки) або уповноважені особи (проводитимуть окремі заходи контролю).

Якщо документ набуде чинності, він відмінить наказ головного державного інспектора ветеринарної медицини №45 від 01.09.2000 «Про затвердження Положення про державний ветеринарно-санітарний нагляд та контроль діяльності суб'єктів господарювання по забою тварин, переробці, зберіганню, транспортуванню і реалізації продукції тваринного походження».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини