Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Схвалені програми комплексної підтримки аграріїв на 2018 рік

7 лютого 2018, 17:32
203
0
Реклама

7 лютого Кабмін схвалив програми підтримки аграрного сектора за ключовими напрямами в межах держбюджету на 2018 рік. Передбачається, що загальна сума підтримки складе 6,3 млрд грн (проти 5,5 млрд грн в минулому році).
Зокрема, пообіцяли наступні заходи підтримки:
- компенсація 25% вартості придбання нової сільгосптехніки та обладнання українського виробництва;
- компенсація частини тіла кредиту, залученого на будівництво тваринницьких комплексів, а також здешевлення до 3% позик для проектів, що реалізуються у сфері аквакультури, вівчарства, козівництва і т.п .;
- здешевлення утримання великої рогатої худоби молочного напрямку і молодняка;
- здешевлення на 80% вартості посадкового матеріалу в садівництві та ягідництві.
Малим і середнім фермерським господарствам передбачено повне відшкодування вартості закупленого насіння українського виробництва і 90% вартості консультаційних послуг. Також цим категоріям сільгосптоваровиробників пообіцяли доступ до дешевих кредитних ресурсів і додаткові преференції при купівлі української сільгосптехніки в формі компенсації 40% її вартості.
В межах підтримки і розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів держава буде співфінансувати їх проекти, що реалізуються в тваринництві, садівництві, будівництві овоче- і фруктосховищ, беручи на себе 70% витрат на придбання нового обладнання для них.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини