Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Інвесторам в портову інфраструктуру обіцяна компенсація

6 лютого 2018, 12:32
260
0
Реклама

Мінінфраструктури опублікувало для обговорення проект постанови уряду «Про затвердження Порядку і умов укладення договорів, на підставі яких здійснюється компенсація інвестицій, внесених суб'єктами господарювання у стратегічні об'єкти портової інфраструктури». Подібна компенсація передбачена Законом «Про морські порти України», в якому йдеться, що розташовані в межах акваторії підводні гідротехнічні споруди (канали, операційні акваторії причалів і т.п.), які були побудовані за рахунок приватних інвестицій до вступу в силу Закону і внесені до Реєстру гідротехнічних споруд, за згодою їх власників, підлягають передачі на компенсаційній основі в державну власність. Вартість таких споруд визначається шляхом проведення незалежної оцінки. Закон вступив в силу ще 14.06.2013, але це положення про компенсації так і не працює, оскільки Кабмін не прийняв відповідний Порядок. Цей нормативний пробіл і покликаний усунути запропонований документ.
 У ньому говориться, що інвестор, який має намір укласти договір з метою компенсації інвестицій, повинен подати в ДП «Адміністрація морських портів України» такі документи:
- проект договору про компенсацію інвестицій;
- копію свого статуту;
- фінансову звітність за останній звітний період та за минулий рік;
- довідку про дебіторську і кредиторську заборгованість із зазначенням дати їх виникнення;
- довідку про відсутність простроченої на останню звітну дату заборгованості зі сплати податків і зборів.
Дія запропонованого порядку не поширюється на інвестування в рамках договорів концесії і про спільну діяльність, а також договорів оренди державного майна.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини