Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оприлюднено проект порядку зміни виду інституту спільного інвестування

6 лютого 2018, 10:47
151
0
Реклама

5 лютого НКЦПФР оприлюднила проект рішення "Про затвердження порядку зміни виду інституту спільного інвестування", який був розроблений у рамках удосконалення законодавства про ринок цінних паперів.

Закон "Про інститути спільного інвестування" припускає розподіл їх на види залежно від специфіки діяльності. Перехідні положення Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення ведення бізнесу та залучення інвестицій емітентами цінних паперів" передбачають, що диверсифіковані ІСІ можуть стати спеціалізованими в строк до 31 грудня 2018 року. При цьому зміна типу ІСІ заборонена. Рішення про зміну виду пайового фонду приймається уповноваженим органом компанії з управління активами, а рішення про зміну виду корпоративного фонду - загальними зборами учасників.

Затвердження змін до проспекту емісії і регламенту в цій ситуації приймають: для корпоративного фонду - наглядова рада, для пайового фонду - уповноважений орган, що управляє активами фонду. Реєстрація змін в проспекті емісії, а також регламенті організації проводиться в порядку, прийнятому Комісією, і за її рішенням. Після внесення змін у компанії з управління активами є шість місяців, щоб упорядкувати склад і структуру активів.

Зацікавлені юридичні і фізичні особи, а також їх об'єднання, можуть направити свої пропозиції і заперечення по документу до 16 лютого включно.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини