Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

В Уряді готуюсь створення Експортно-кредитного агентства

30 січня 2018, 12:50
149
0
Реклама

Заступник Міністра економічного розвитку - Торговий представник України Наталя Микольська повідомила про погодження з депутатами, урядовцями та експертами питання створення національного Експортно-кредитного агентства. За її словами, запуск його роботи цього року - один з пріоритетів Кабміну та Мінекономрозвитку. Незважаючи на дефіцит бюджетного фінансування створення нової установи, було прийнято рішення почати запуск із наявним фінансовим ресурсом, оскільки це питання в Уряді вбачають життєво необхідним.

Вже погоджено питання фінансування ЕКА, що має відповідати Меморандуму про економічну та фінансову політику з МВФ, а також проаналізовано законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення ефективного функціонування Експортно-кредитного агентства». При цьому Н. Микольська повідомила, що наразі вже розроблено проекти установчих документів, які в Уряді планують затвердити в лютому, а також розроблено проект правил діяльності ЕКА.

Нагадаємо, згідно зі світовою практикою на ЕКА покладаються функції з підтримки експорту в країні-експортері шляхом, зокрема, кредитування зовнішньоторговельних операцій, надання державних гарантій за експортними кредитами, страхування експортних кредитів, організаційної та інформаційно-аналітичної підтримки.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини