Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Міносвіти обіцяють підготувати законодавчу базу для дуального навчання

29 січня 2018, 17:30
230
0
Реклама

Перший замміністра освіти Володимир Ковтунець повідомив про підготовку Міністерством правової бази для впровадження дуального навчання. За його словами, необхідність у розвитку таких освітніх методик викликана відірваністю національної вищої освіти від ринку праці, зокрема, професійною неготовністю молодих фахівців відразу стати до роботи. У Міністерстві вважають, що цю проблему має розв'язати дуальне навчання, що потребує, проте, істотного нормативно-правового забезпечення.

Враховуючи те, що дуальне навчання передбачає, що студент вивчає теорію на базі освітнього закладу, а практичне навчання відбувається на виробництві, у Міністерстві вважають, що в цьому починанні високою є роль внз. З цього приводу В. Ковтунець зазначив, що їм треба мати пул підприємств, готових не просто брати студентів на роботу, а й організовувати на робочому місці навчальний процес. Тобто студент повинен буде повноцінно виконувати трудові обов'язки, отримувати зарплату та паралельно навчатися.

Нагадаємо, підготовку правової бази для такої форми навчання протягом 2018 року передбачено Концепцією підготовки фахівців з дуальної форми здобуття освіти, схваленою колегією Міносвіти.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини