Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Проект реформи у сфері телебачення і радіомовлення доопрацьовуватиметься

29 січня 2018, 09:01
224
0
Реклама

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, оприлюднила свій висновок щодо законопроекту № 7397, що передбачає зміни в Законі «Про телебачення і радіомовлення».

Нагадаємо, цей законопроект передбачає комплексні зміни ринкового регулювання значної частини медіасфери - нова редакція Закону містить нововведення, що порушують питання ліцензування, нагляду, відповідальності тощо. З детальним оглядом законопроекту можна ознайомитися в новині «Телерадіомовлення може отримати нове регулювання».

Надії розробників законопроекту щодо виведення на новий рівень галузі та лібералізації сфери аудіовізуальних медіасервісів НКРЗІ розділила шляхом схвалення законопроекту, хоча і зі значними зауваженнями. Регулятор у своєму висновку від 23 січня акцентував увагу, серед іншого, на недопущенні звуження своїх повноважень і необхідності уточнення регуляторних функцій Нацтелерадіо та НКРЗІ. Також потребує доопрацювання регулювання переходу від аналогового до цифрового наземного ефірного мовлення. Серед іншого, у висновку міститься пропозиція встановити можливість продовження аналогового мовлення виключно на територіях з особливим режимом мовлення (місцевостях, суміжних з тимчасово окупованою територією).

Також НКРЗІ запропонувала уточнити визначення понять «багатоканальна телемережа», «канал мовлення», «провайдер аудіовізуальних медіа-сервісів». Зокрема, з-під загального визначення провайдера запропоновано вивести операторів, провайдерів телекомунікацій, які транслюють виключно аудіовізуальні програми, редакційна відповідальність за яких лежить на третіх особах.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини