Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ніна Южаніна прокоментувала перспективи запровадження податку на виведений капітал

25 січня 2018, 13:32
252
0
Реклама

Голова Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна на своєму сайті прокоментувала ініціативу щодо заснування податку на виведений капітал. За її словами, бізнес підтримує це нововведення і вважає, що його варто було впроваджувати ще роки два тому. Але однозначної позиції у владі з приводу цього податку немає.

Ключовим аргументом скептиків є скорочення бюджетних надходжень. За словами Н. Южаніної, через відсутність необхідної підтримки Мінфіну в обґрунтуванні, що можливі втрати держбюджету буде компенсовано, МВФ не схвалив цю ініціативу. Парламентський комітет схиляється до того, що бюджетні втрати можливі на першому році існування цього податку, та й те незначні. При цьому ніхто не може говорити про прямі втрати, не представляючи, яке виробництво може вийти з тіні завдяки впровадженню тієї чи іншої норми.

У парламентському комітеті зараз шукають шляхи взаєморозуміння з Мінфіном та обґрунтування необхідності впровадження нового податку перед МВФ. Президент пообіцяв впровадження податку на виведений капітал до 2019 року, і, зі слів Н. Южаніної, наразі готуються відповідні зміни в законодавстві.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини