Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Представництво Євросоюзу закликає терміново ввести в дію реформу аудиторської діяльності

16 січня 2018, 12:13
172
0
Реклама

21 грудня минулого року було прийнято Закон «Про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльність» (законопроект № 6016-д). Судячи з інформації на сайті Верховної Ради, станом на 16 січня документ не підписано спікером і не направлено на підпис Президентові.

У зв'язку з цим представництво ЄС в Україні на своїй сторінці у Facebook опублікувало заяву. «Маємо із жалем зазначити, що реформа аудиторської діяльності, яка відбувається в Україні з істотним запізненням, під час впровадження продовжує зустрічати опір, - зазначається в ньому. - Впровадження європейських і міжнародних стандартів у сфері аудиту і нагляду за аудиторською професією є частиною зобов'язань України в контексті Угоди про асоціацію між Україною та ЄС».

У заяві підкреслюється, що реформування аудиторської діяльності є критичним для України не лише в контексті виконання Угоди: «Передусім, це необхідно для відновлення хорошої репутації професії, встановлення довіри до фінансової звітності суб'єктів економічної діяльності і, як наслідок, для сприяння інвестиціям і міжнародній торгівлі».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини