Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Мінінфраструктури сподіваються на підтримку Парламентом нового регулювання перевезення небезпечних вантажів

16 січня 2018, 13:19
169
0
Реклама

Міністр інфраструктури Володимир Омелян в особистому блозі розповів про законопроекті № 7387, зареєстрований у Парламенті 8 грудня.

На цей законопроект у Міністерстві покладають великі надії, оскільки передбаченими ним нововведеннями чиновники планують підвищити до європейського рівень безпеки та виконати галузеві міжнародні зобов'язання. Мета змін - зробити так, щоб такі перевезення були не лише швидкими, а й безпечними. У зв'язку з цим уже здійснені заходи з підвищення безпеки перевезення таких вантажів на рівні підзаконного регулювання має доповнити прийняття законопроекту № 7387.

Проект передбачає перегляд компетенції держрегуляторів, визначення уповноважених органів для здійснення класифікації окремих небезпечних вантажів, проведення випробувань зразків тари й інші заходи. Крім того, передбачено перегляд регулювання функцій, обов'язків і відповідальності уповноваженого з питань безпеки перевезення небезпечних вантажів (консультанта, радника) та інших учасників процесу перевезення небезпечних вантажів. Запропоновані нововведення стосуються й операцій завантаження/розвантаження, перевантаження, взаємодії з іншими видами транспорту, забезпечення транспортної галузі кваліфікованим персоналом, використання спеціального рухомого складу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини