Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент схвалив посилення санкцій до неплатників аліментів

4 січня 2018, 17:31
215
0
Реклама

Президент підписав закон на базі законопроекту № 7277 про посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів. На нововведення покладаються надії щодо зменшення заборгованості зі сплати аліментів, а також забезпечення належного утримання осіб, які отримують такі виплати.

Закон передбачає нові заходи примусового виконання рішень стосовно боржників, які мають заборгованість зі сплати аліментів у розмірі, що сукупно перевищує суму платежів за 6 місяців. Зокрема, до таких осіб можуть бути застосовані кілька нових видів тимчасових обмежень прав:

- виїзду за межі країни;

- керування транспортними засобами;

- користування вогнепальною мисливською, пневматичною зброєю;

- полювання.

Важливо врахувати, що тепер у разі наявності піврічної аліментної заборгованості питання тимчасового виїзду дитини за межу на строк, що перевищує один місяць, самостійно вирішує той з батьків, з ким живе дитина за рішенням суду.

Крім того, тепер до аліментних боржників може бути застосовано новий вид адмінстягнення - суспільно корисні оплачувані роботи, вид яких визначає відповідний орган місцевого самоврядування. Такі роботи виконуватимуться у вільний від основної роботи або навчання час.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини