Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлено порядок реєстрації платіжних систем та їх учасників

29 грудня 2017, 12:49
198
0
Реклама

Національний банк оновив порядок реєстрації платіжних систем, їх учасників та операторів послуг. Це рішення закріплене постановою Правління НБУ № 139 від 21.12.2017.

До переліку документів, що надаються регулятору, тепер додатково включено анкету з розкриттям інформації про заявника, його фінансовий стан і зобов'язання, ділову репутацію, відомості про керівників юридичної особи, а також про наявність відносин заявника з іншими особами. Змінено і саму процедуру розгляду регулятором документів учасників платіжної інфраструктури, буде спрощено погодження умов і порядку діяльності операторів послуг платіжної інфраструктури.

Постанова також передбачає кілька варіантів поєднання платіжних систем: внутрішньодержавних і міжнародних. Нацбанк розраховує, що інтеграція систем дасть їм змогу розширити перелік послуг користувачам.

НБУ отримав право відмовити в реєстрації або скасувати реєстрацію платіжних систем та їх учасників у разі застосування до них персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів.

Постанова НБУ також включає норми Директиви ЄС, що визначають момент, після якого переказування коштів не може бути скасовано ні учасником платіжної системи, ні третьою стороною (момент безповоротності). До нього також включено норми регламенту ЄС, що стосуються необхідності визначення в правилах платіжних систем порядку супроводу переказування інформацією про ініціатора та одержувача коштів.

Постанова зобов'язує платіжні організації платіжних систем протягом 30 календарних днів з дня набрання чинності документом надати центробанку інформацію про оператора послуг платіжної інфраструктури резидента.

Документ набирає чинності 29 грудня 2017 року, крім норми, що стосується тарифікації послуг реєстрації та ліцензування учасників платіжної інфраструктури, що набирає чинності з 28 лютого 2018 року.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини