Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Реформі сільської медицини дано зелене світло

28 грудня 2017, 17:31
234
0
Реклама

28 грудня Президент підписав Закон на базі законопроекту № 7117 «Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування в сільській місцевості», за яким в суспільстві закріпилася назва «Закон про сільську медицину».
Закон визначає принципи державної політики щодо медобслуговування на рівні первинної медичної допомоги в сільській місцевості, телемедицини, укомплектування закладів охорони здоров'я для надання первинної медичної допомоги, а також створення належної інфраструктури. Окрему увагу в законі приділено стимулам для залучення кваліфікованих фахівців до роботи в сільській місцевості.
Закон передбачає, що медобслуговування забезпечується, зокрема, центрами первинної медичної (медико-санітарної) допомоги, до складу яких можуть входити фельдшерсько-акушерські пункти, амбулаторії, медпункти, медичні кабінети (в тому числі мобільні) і аптечні пункти. Крім того, медобслуговування здійснюватимуть сімейні лікарі та лікарі інших спеціальностей за умови наявності статусу ФОП, ліцензії на медпрактику і укладеного договору про медобслуговування населення з відповідним розпорядником бюджетних коштів.
Також, закон передбачає серед можливостей телемедицини консультування, консиліум, телеметрію і домашнє телеконсультування.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини