Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Регулятор енергоринку намагається надолужити згаяний час

28 грудня 2017, 14:01
198
0
Реклама

Понад місяць роботу Національної комісії, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), було паралізовано внаслідок відсутності кворуму на її засіданнях. Але справа була не в чиновниках-прогульниках, а в тому, що влада не змогла забезпечити ротацію членів Комісії, передбачену законодавством. Врешті-решт, депутати надали право Президентові на свій розсуд призначити тимчасових членів НКРЕКП.

На першому ж правомочному засіданні 27 грудня Комісія затвердила проекти низки НПА, необхідних для запуску в країні нового ринку електроенергії.

Нагадаємо, що Закон «Про ринок електричної енергії» набув чинності 11 червня цього року. Він передбачає впровадження нової моделі ринку, що включає низку сегментів: ринок двосторонніх договорів, ринок «на добу вперед», внутрішньодобовий ринок, балансуючий ринок і ринок допоміжних послуг. Він впроваджує норми Третього енергетичного пакета ЄС, у тому числі в питанні розподілу компаній за напрямами розподілу та передачі електроенергії.

Під час реалізації Закону передбачається дворічний перехідний період.

НКРЕКП опублікувала на своєму сайті для обговорення проекти таких документів: кодекс системи передачі; кодекс систем розподілу; методика формування плати за приєднання до системи передачі та систем розподілу; правила ринку; правила ринку «на добу вперед» і внутрішньодобового ринку; правила роздрібного ринку електроенергії; кодекс комерційного обліку електроенергії.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини