Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Уряд визначив вектор розвитку управління ризиками у сфері митного контролю

29 грудня 2017, 09:30
199
0
Реклама

27 грудня Кабмін затвердив Стратегію розвитку системи управління ризиками у сфері митного контролю на період до 2022 року та План заходів з її реалізації. В Мінфіні планують продовжити автоматизацію процесів аналізу та оцінки ризиків, зменшити вплив людського фактора на прийняття управлінських рішень під час митного контролю і впровадити найкращий міжнародний досвід.

Основними аспектами, що розглядаються в межах Стратегії, є законодавче забезпечення, організаційна структура, процеси управління ризиками, взаємодія, ІТ, ресурсне забезпечення та підготовка персоналу. Відповідно до цих аспектів План заходів передбачає утворення окремих структурних підрозділыв з питань управління митними ризиками із забезпеченням цілодобового режиму функціонування на центральному рівні та у митницях, їх штатне укомплектування. В складі ж ДФС планують створити структурний підрозділ з питань ведення бази даних цінової інформації про товари, отриманої, зокрема, з комерційних баз даних.

Окрім цього, План реалізації Стратегії передбачає запровадження таргетингу під час здійснення митного контролю найбільш ризикових зовнішньоекономічних транзакцій, а також запровадження автоматизованого моніторингу системи управління ризиками.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини