Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк упроваджує ризик-орієнтований підхід у роботі банків із валютними операціями

27 грудня 2017, 13:55
314
0
Реклама

НБУ повідомив про неактуальність посиленого контролю за процесом здійснення банками операцій клієнтів у зв'язку із запровадженою можливістю фінустанов самостійно застосовувати ризик-орієнтований підхід. Таким чином банки зможуть запобігати ризиковій діяльності. Це передбачено постановою НБУ від 21.12.2017 № 135, який скасовує окремі вимоги до банків щодо проведення ними валютних операцій клієнтів.
Також регулятор повідомив, що пом'якшення вимог зменшить навантаження на банки в частині статистичної звітності. Серед іншого, скасовується норма щоденної відправки банками в НБУ інформаційного файла # 2C, який було запроваджено НБУ з вересня 2014 року. Інформація про валютні операції клієнтів надаватиметься за оновленими формами статистичної звітності відповідно до Правил організації статистичної звітності, що подається до Національного банку України.
Нововведення, передбачені постановою НБУ № 135, набрали чинності 27 грудня, за винятком норм про скасування інформаційного файла (вони діятимуть із 2018 року).

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини