Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ліцензування експорту антрациту продовжено

26 грудня 2017, 14:59
216
0
Реклама

Ліцензування експорту будь-якого товару є поширеним і дієвим інструментом регулювання наповнення внутрішнього ринку цього товару. Стосовно антрациту, в Україні цей захід було використано в травні цього року, коли Кабмін увів ліцензування експорту. Повідомлялося, що рішення було прийняте з метою забезпечення рівноваги на внутрішньому ринку, попередження неконтрольованого вивезення антрацитового вугілля та забезпечення ним енергогенеруючих підприємств у повному обсязі.

Гострий дефіцит такого вугілля виник через бойові дії на сході країни, оскільки видобування антрациту сконцентровано в Донецькій і Луганській областях, у районах, підконтрольних бойовикам.

Для скорочення попиту на антрацит енергокомпанії почали переводити блоки ТЕС на газові марки вугілля, що призвело до збільшення його споживання. Оскільки ж видобування не встигає рости услід за зростанням споживання газового вугілля, то виник дефіцит і цього виду палива.

Постановою № 1018 від 2012.2017 уряд, за погодженням з Міненерговугілля, продовжив на 2018 рік ліцензування експорту антрациту. Йдеться про вугілля в товарній підкатегорії 2701 11 00 00 з граничним вмістом легких речовин не більше 14 %.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини