Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З'явився оновлений варіант проекту правил доступу до інфраструктури будівель

26 грудня 2017, 11:01
192
0
Реклама

Після обробки зауважень і пропозицій Мінрегіон опублікував оновлений варіант проекту постанови уряду про затвердження Правил надання доступу до інфраструктури об'єкта будівництва. Існування таких правил передбачає Закон «Про доступ до об'єктів будівництва, транспорту, електроенергетики з метою розвитку телекомунікаційних мереж».

У пояснювальній записці до документа зазначається, що через відсутність єдиних правил ставлення власників інфраструктури будівель і телеком-операторів, які бажають «зайти» до нього, часто виявляються досить складними. Власники інфраструктури звинувачують операторів у хаотичному виконанні робіт, прокладенні кабельних мереж у тих частинах будівель, де їх не повинно бути, тощо. Оператори ж говорять про встановлення завищеної плати за доступ, обтяження їх зобов'язаннями, не пов'язаними з діяльністю на ринку телекомунікацій, застосування різних підходів до визначення плати за доступ до інфраструктури тощо.

Прийняття проекту акта має сприяти впорядкуванню та спрощенню процедури доступу до інфраструктури будівель і споруд і як результат - розвитку ринку телекомунікацій. У Мінрегіоні підрахували, що ці правила вплинуть на діяльність близько 6500 суб'єктів господарювання, переважна частина яких є мікропідприємствами.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини