Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У рейдерських схемах все частіше фігурує незаконне зняття арешту з нерухомості

20 грудня 2017, 11:09
173
0
Реклама

14 грудня Генеральна прокуратура та СБУ затримали арбітражного керуючого - ліквідатора одного з держпідприємств, який вимагав 55 тис. дол. за зняття арешту з цього майнового комплексу. Крім того, за зазначену суму хабара ліквідатор обіцяв допомогти іншому господарюючому суб'єкту в придбанні всього підприємства.
Ліквідатор був затриманий при отриманні першої частини хабара - 35 тис. доларів. У цей час для затриманого обирається запобіжний захід у вигляді тримання під вартою і встановлюються інші можливі співучасники цієї незаконної оборудки.
Це аж ніяк не перший випадок застосування арешту під час незаконного заволодіння майном. Нещодавно ми писали про затримання поліцією групи зловмисників, які за підробленими документами несанкціоновано втручалися в державний реєстр, знімали накладені арешти на квартири і надалі їх перепродавали.
Високий рівень підходу зловмисників до свого промислу вимагає від власників нерухомості адекватної протидії. Зокрема, запуск державою електронних реєстрів відкрив можливість і додаткового контролю власниками нерухомості всіх операцій з їх майном, що підлягають державній реєстрації.
Наприклад, про зміни в реєстрі можна оперативно дізнатися SMS-повідомленням, електронним листом, а також повідомленням у кабінеті користувача за допомогою спеціального сервісу SMS-Маяк, запущеного на технічній базі «ЛІГА:ЗАКОН». Контролюючи реєстраційні дії щодо свого майна, власник зможе швидко відреагувати на незаконні дії та припинити спроби рейдерського захоплення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини