Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набрання чинності законами про держбюджет-2018 і зміни в Податковому кодексі відкладається

12 грудня 2017, 14:09
142
0
Реклама

Згідно із законом поки ці постанови не буде розглянуто в залі (чи автор не відкличе їх), спікер парламенту не має права підписувати прийняті закони і направляти їх Президентові. Найближче пленарне засідання Ради заплановане на 19 грудня. Тому великі шанси, що ми побачимо офіційні тексти цих законів все-таки «під ялиночку». З бюджетом простіше - його показники та параметри, важливі для бізнесу, достеменно відомі. Проте цього не можна сказати про правки до Податкового кодексу, які готувалися та приймалися фактично «з коліс» і в метушні.

Зареєстрував ці проекти 8 грудня один і той самий народний депутат, добре відомий своєю вибірково-рішучою законотворчою діяльністю.

Аргументуючи свою пропозицію, він говорить про те, що обидва законопроекти приймалися з істотним порушенням регламенту ВР. Про заяви подібного роду один з відомих світових політиків минулого століття говорив: «За формою правильно, а по суті - знущання».

Прийняти складний законопроект, до якого внесено кілька сотень (а то і тисяч) поправок, в якісь кінцеві тимчасові строки і не порушити при цьому існуючий регламент - просто нереально. Усі це чудово розуміють, як правило, закривають очі, але якщо треба, то боротьба «за регламент і права народних депутатів» піднімається на прапор. По суті, йдеться про маніпуляції та зловживання депутатами своїми правами.

Існуючий регламент ВР потребує перегляду. Насамперед, для того, щоб законодавцям доводилося як можна рідше порушувати його навіть у благих цілях. Тоді і можливостей для маніпуляцій буде менше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини