Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Безмитне ввезення іноземних лізингових літаків діятиме до 2023 року

11 грудня 2017, 10:02
290
0
Реклама

7 грудня Верховна Рада продовжила до 1 січня 2023 року звільнення від митних платежів увезення українськими авіакомпаніями літаків за договорами оперативного лізингу. Таким чином авіаперевізникам продовжено період переходу на літаки українського виробництва.


За законопроект № 7280 про розвиток літакобудівної промисловості проголосували 229 депутатів. Документ передбачає продовження дії положення, згідно з яким до митного режиму тимчасового ввезення з умовним повним звільненням від оподаткування митними платежами входять повітряні судна, які ввозяться українськими авіакомпаніями за договорами оперативного лізингу. Виняток становлять літаки з «порожньою» масою понад 10 тонн, але не більше 30 тонн і максимальною пасажиромісткістю від 44 до 110 місць (такі літаки зараз здатний виробляти «Антонов»).


Продовження строку - вимушений захід, оскільки вітчизняний авіапром поки що не може забезпечити національних перевізників повітряними суднами, що мають всі необхідні допуски і повністю відповідними технологічними вимогами. Автори законопроекту розраховують, що продовження митного режиму дасть змогу оновити парк авіакомпаній, що виконують регіональні програми рейсів в Україні та міжнародні рейси з регіональних аеропортів в Європу і на Близький Схід. Крім того, захід дасть можливість уникнути істотного підвищення цін на авіаперевезення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини