Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держінспекцію навчальних закладів замінить Державна служба якості освіти

7 грудня 2017, 16:03
179
0
Реклама

Новий Закон «Про освіту» передбачає, що єдиним плановим заходом державного контролю шкіл буде інституціональний аудит. Його мета - оцінка якості освітньої діяльності навчального закладу, вироблення рекомендацій щодо її підвищення, вдосконалення внутрішньої системи забезпечення якості освіти, а також приведення освітнього й управлінського процесів у відповідність до вимог законодавства та ліцензійних умов. Він повинен проводитися раз на 10 років працівниками територіальних органів Державної служби якості освіти.

6 грудня Кабмін створив таку службу на базі Державної інспекції навчальних закладів. Проект положення про Держслужбу якості освіти з повним переліком повноважень має бути подано протягом 2 місяців - відповідне доручення Кабмін дав Міносвіти.

За словами Міністра освіти і науки Лілії Гриневич, Служба, серед іншого, буде уповноважена звертатися до судів з вимогами до органів місцевого самоврядування та місцевих органів управління освітою щодо усунення порушень та виконання вимог законодавства у сфері освіти. Але основним завданням інституціонального аудиту є все ж не покарання винних, а допомога в підвищенні якості діяльності навчальних закладів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини