Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фахівців фондового ринку сертифікуватимуть по-новому

4 грудня 2017, 10:34
259
0
Реклама

НКЦПФР представила проект концепції оновлення системи підготовки й атестації фахівців фондового ринку, розроблений у межах співпраці ыз CFA Society Ukraine з питань побудови прозорої системи сертифікації таких фахівців.
Проектом пропонується запровадження дворівневої атестації. Первинна атестація для осіб, які отримують сертифікат фахівця фондового ринку, перевірятиме чотири блоки знань: загальна теорія, законодавство, практичні завдання та професійна етика. Повторна атестація передбачає подальший професійний розвиток і продовження строку дії сертифіката - перевірятимуться лише три блоки знань (без загальної теорії). Якщо фахівець має міжнародний професійний сертифікат, то у нього буде право не складати певний блок іспиту, що покриваються цим сертифікатом.


У Комісії зазначили, що в цілому концепція запроваджує принцип безперервності професійного зростання фахівців; розширює формати навчання (вводяться онлайн-лекції); розділяє процеси підготовки кваліфікаційних іспитів та їх прийому; підвищує якість навчальних програм за рахунок застосування міжнародного досвіду; доповнює навчальні програми та іспити практичними кейсами і компонентою з професійної етики; гарантує об'єктивність оцінювання.


Необхідність оновлення чинної системи підготовки і атестації пояснили так:


- низька ефективність;


- неефективне тестування, недостатній рівень спеціалізації, застаріла програма перевірки знань з відсутністю етичної складової, яка не відповідає кращим європейським зразкам;


- відсутність ефективного контролю з боку регулятора за процесом і результатами підготовки й атестації фахівців і неможливість аналізу ефективності цих процесів.


З проектом Концепції трансформації системи підготовки й атестації фахівців фондового ринку можна ознайомитися на сайті НКЦПФР.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини