Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Дію програми «Доступні ліки» планують розширити ще на три найменування ліків

28 листопада 2017, 16:02
232
1
Реклама

З квітня 2017 року діє урядова програма «Доступні ліки», що дає змогу громадянам отримувати низку препаратів безкоштовно або з невеликою доплатою. Програма поширюється на ліки від серцево-судинних захворювань, діабету II типу та бронхіальної астми. 27 листопада в МОЗ повідомили, що «Доступні ліки» у 2018 році ймовірно поширюватиметься також на ліки від хронічних захворювань шлунково-кишкового тракту, депресивних станів і для здоров'я матері та дитини під час вагітності. Це передбачає проект відповідної урядової постанови.

Приводом для розширення переліку ліків стало збільшення фінансування в наступному році. Як і раніше, для того щоб отримати препарати за цією програмою, треба звернутися до лікаря, отримати правильно виписаний рецепт із зазначенням діючої речовини, прийти в аптеку, що бере участь у програмі, й отримати обрані ліки. Ліки повинні входити до реєстру лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню відповідно до урядової програми. Діючий реєстр опубліковано МОЗ 3 квітня поточного року. У ньому вказано розмір відшкодування та суми доплати (за наявності) щодо кожного торгового найменування лікарського засобу, що бере участь у програмі.

Окрім розширення переліку нозологій, проект постанови Кабміну передбачає доповнення ще по одній діючій речовині для пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями і діабетом II типу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини